6 tips voor het verkrijgen van de beste prijs voor opstalverzekering

Spread the love

Een huiseigenaarsverzekering is een noodzakelijke uitgave voor een eigen huis, maar dat betekent niet dat u er meer voor hoeft te betalen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u geld kunt besparen op de verzekeringspremie van uw huiseigenaren terwijl u er toch voor zorgt dat u verzekerd bent tegen natuurrampen en diefstal. Belangrijk is natuurlijk wat voor dekking opstalverzekering je krijgt met de verzekering.

Tip 1: Kijk rond voor de beste waarde.

Rond shoppen is een van de beste manieren om de verzekeringspremie van uw huiseigenaar te verlagen. Bel ten minste drie gerenommeerde huiseigenaren verzekeringsmaatschappijen en vergelijk polisdekkingen regel voor regel, in gedachten houdend dat de minst dure polis niet altijd de beste waarde biedt. Volgens ‘Een huiseigenaren verzekeringsgids voor natuurrampen’, sluiten de meeste onroerendgoedverzekeringen dekking voor aardbevingen en overstromingen uit, dus als deze natuurrampen zich in uw omgeving voordoen, moet u dienovereenkomstig onderhandelen.

Het verzekeringsbedrijf is notoir concurrerend, dus als u eenmaal gewapend bent met de details van elke polis, aarzel dan niet om te proberen met uw voorkeursaanbieder te onderhandelen voor de laagst mogelijke prijs.

Tip 2: Bescherm uw bezittingen met een bewaakt beveiligingssysteem.

Het installeren van een bewaakt beveiligingssysteem voor thuis is een geldbesparende tip waar veel huiseigenaren zich niet van bewust zijn. In feite kan een aantal verzekeringsmaatschappijen u belonen met een korting van 15 procent of meer als uw huis wordt beschermd door een bewaakt beveiligingssysteem. Dat komt omdat huizen met beveiligingssystemen drie keer minder kans hebben op inbraak dan huizen zonder, en dat betekent dat er minder kans is dat u een claim indient. Als u overweegt uw huis te beschermen met een beveiligingssysteem, aarzel dan niet om uw verzekeringsmaatschappij te vragen hoeveel u hiermee kunt besparen.

Tip 3: Verhoog uw eigen risico.

In het algemeen geldt dat hoe lager uw aftrekbare verzekering (het bedrag dat u betaalt voordat uw verzekering het overneemt), hoe hoger uw verzekeringspremie. Het verhogen van uw eigen risico is een beproefde manier om geld te besparen op alle soorten verzekeringen, inclusief huiseigenaren. Als u bijvoorbeeld uw eigen risico verhoogt van $ 500 naar $ 1.000, kan uw premie met maar liefst 25 procent dalen.

Tip 4: Zorg ervoor dat je niet te veel dekking hebt.

De kans is groot dat uw verzekeringsagent u heeft gewaarschuwd voor de risico’s van onderverzekerd zijn, maar hij heeft mogelijk niet gezegd dat u ook oververzekerd kunt zijn. Onderverzekerd betekent dat u niet voldoende verzekerd bent om uw bezittingen afdoende te beschermen; oververzekerd betekent dat u meer dekking betaalt dan u nodig heeft.

Een van de beste manieren om te voorkomen dat u oververzekerd bent en uw zuurverdiende geld verspilt, is om uw polis jaarlijks te herzien wanneer deze moet worden verlengd. Controleer de regel van de polis voor regel, let op floaters, dit is een aanvullende verzekering voor items die niet worden gedekt door uw standaardpolis, zoals sieraden en kunstwerken. Als u de items niet meer heeft of als de waarde ervan aanzienlijk is gedaald, kunt u mogelijk uw dekking verlagen en geld besparen.

Tip 5: Consolideer uw verzekeringspolissen.

Als u geld wilt besparen op de verzekeringspremie van uw huiseigenaren, is het mogelijk om verschillende verzekeringen te consolideren. Vraag uw verzekeringsmaatschappij welke andere verzekeringsproducten zij verkopen en hoeveel u kunt besparen door meer dan één product te kopen, zoals huiseigenaren en auto. Belangrijk is om wel goed naar de dekking te kijken bij elke verzekering, zo is het belangrijk een goede dekking woonhuisverzekering te vinden.Er is niet alleen een goede kans dat u een verlaagd tarief krijgt voor beide polissen, u zult ook genieten van het gemak van het betalen van slechts één factuur.

Tip 6: Analyseer uw kredietrapport.

Nu hebt u nog een reden om uw kredietrapport jaarlijks op juistheid te controleren. In de overtuiging dat een slechte kredietgeschiedenis correleert met een verhoogd verzekeringsrisico, is het gebruikelijk dat verzekeringsmaatschappijen uw kredietrapport bekijken voordat ze u een koersnoteren. Het goede nieuws is dat een superieure kredietgeschiedenis u zou kunnen belonen met lagere dan gemiddelde premies.