Beveiligingstips voor geldautomaten, betaalpassen en creditcards

Spread the love

Leer hoe u veilig kunt blijven bij het gebruik van de geldautomaat en uw creditcards, betaalpassen en geldautomaten. Lees elke tip voor meer informatie.

Bij de geldautomaat

Een hand die een bankpas uit een geldautomaat haaltDenk aan uw persoonlijke veiligheid bij het gebruik van een geldautomaat. Omdat de meeste geldautomaten contant geld uitgeven en veel deposito’s accepteren, is het logisch om alert te zijn en je omgeving te kennen, ongeacht waar of wanneer je een geldautomaat gebruikt. Wanneer u alleen bent, vermijd het gebruik van een geldautomaat in afgelegen of verlaten gebieden. Gebruik geldautomaten in banken of supermarkten waar andere mensen in de buurt zijn. Gebruik geldautomaten in goed verlichte, openbare ruimtes.

Meld verlies of diefstal!

Meld verloren of gestolen creditcards onmiddellijk aan het bedrijf dat u de kaart heeft uitgegeven. Neem onmiddellijk contact op met uw bank als uw geldpas of debitcards in Nederland verloren of gestolen is.

Maak een grafiek zoals deze om u te helpen snel te reageren in geval uw kaarten of ID verloren of gestolen zijn. Bewaar de lijst op een veilige plaats. Draag het nooit met u mee.

Onderteken uw kaart

Onderteken uw kaart op het handtekeningpaneel zodra u deze ontvangt.

Behandel kaarten als contant geld

Bescherm uw kaarten alsof ze contant zijn – laat ze nooit uit uw bezit of controle. Laat uw creditcards niet achter in het dashboardkastje van uw auto. Een hoog percentage creditcarddiefstallen komt uit compartimenten voor autohandschoenen. Leen uw kaarten (credit, debit of ATM) aan niemand uit. U bent verantwoordelijk voor het gebruik ervan. Laat uw creditcards niet worden gebruikt door anderen, zelfs familie en vrienden. Neem altijd uw geldautomaat uit de geldautomaat. Bent u een ondernemer die nog geen creditcard heeft? Online kunt u goede zakelijke creditcard starter vinden.

PIN-veiligheid

Noteer nooit uw persoonlijke identificatienummer (PIN), vooral niet op de achterkant van uw kaart. Onthoud het. Noteer uw accountnummer en pincode niet en draag deze bij u. Als uw portemonnee of portemonnee wordt gestolen, kan iemand anders toegang hebben tot uw geld. Vertel nooit iemand uw pincode. Niemand van een financiĆ«le instelling, de politie of een handelaar mag om uw pincode vragen. U bent de enige persoon die het moet weten. Kies bij het selecteren van een pincode niet een nummer dat anderen gemakkelijk kunnen raden – bijvoorbeeld uw naam, telefoonnummer, geboortedatum of een eenvoudige combinatie hiervan. Wanneer u uw pincode bij de geldautomaat typt of wanneer u een verkooppunt koopt, bedek dan het numerieke toetsenblok zodat niemand in uw buurt uw pincode kan zien. Wijzig uw huidige pincode van tijd tot tijd om het voor fraudeurs moeilijker te raden om te raden.