Linux is nog steeds een van de meest gekozen open-source besturingssystemen en dat heeft een reden!

Spread the love

Vanaf de eerste dag van de migratie is het aan te raden dat u zich houdt aan distributies zoals Linux Mint, Zorin, Linux Lite e.t.c. Er zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken en ze hebben een enorm aantal online gebruikers. Deze gebruikers zijn redelijk goed geïnformeerd en vriendelijk, vraag hen met welk probleem je te maken hebt en je hebt het juiste antwoord binnen enkele uren, zo niet binnen enkele minuten!

Linux is nog steeds een open-source software

Linux Mint wordt geleverd met redelijk goede software uit de doos. Dit omvat libre office (een gratis & open source office suite), Thunderbird (Email client), Rhythm (Music Player) en Firefox (je kunt eenvoudig chroom en chroom installeren). Als je vertrouwd raakt met de Linux-omgeving, zou je uiteindelijk kunnen experimenteren met verschillende distro’s en DE (Desktop Environment), maar voor nu is het een goed idee om vast te houden aan Linux Mint en langzaam te begrijpen hoe Linux werkt.

Zorg er voor dat je goed onderzoek doet naar Linux

Dompel jezelf onder: De beste manier om een relatie met Linux op te bouwen is om er je dagelijkse driver van te maken. Zonder enige twijfel zouden de eerste paar dagen van de ritjes hobbelig en vreemd zijn, net als alles wat nieuw is en buiten de comfortzone valt. Een distributie als Linux Mint, Zorin & Ubuntu proberen de reis van Windows of Mac naar het universum van Linux soepel en magisch te maken! Binnenkort kan ik je verzekeren dat je je zult afvragen waarom je ooit iets anders dan Linux hebt gebruikt!

Er zijn genoeg applicaties die goed draaien op Linux

Wees niet bang voor de terminal: Distributies zoals Ubuntu en Linux Mint zijn zo gemaakt dat je nooit echt de commandoregel van de terminal hoeft te openen als je dat niet wilt. Echter, het leren kennen van de commandoregel wordt diepgaand aangemoedigd, en het is lang niet zo pijnlijk als het op het eerste gezicht lijkt. De commandoregel is in veel gevallen echt beter en productiever dan de grafische gebruikersinterface (GUI). Wat meerdere klikken, scrolls, toetsaanslagen en meer klikken in de GUI nodig heeft, kan meestal met één enkele terminalopdracht worden uitgevoerd. Dat is de eenvoud!

Maak gebruik van Linux en Google en geniet van top functionaliteit

Maak een alliantie met Google: Met het verstrijken van de tijd zul je iets tegenkomen in Linux dat je wilt doen, maar je weet niet zeker welke methode je moet volgen. Dit is waar Google je beste maatje zal worden! Als er iets is wat je niet kunt doen in Linux, is iemand anders dan jij al eens tegen datzelfde probleem aangelopen. De officiële Ubuntu Wiki en AskUbuntu forums zullen blijkbaar je zoekresultaten controleren. Gemakshalve is Linux Mint gebouwd op Ubuntu, dus welke oplossing ook werkt in Ubuntu is vrijwel gegarandeerd ook te werken in Linux Mint.

Veel mensen zijn een groot fan van Linux geworden

Er is nog veel meer dat ik wil zeggen, maar ik denk dat je ze uiteindelijk wel zult leren. In de conclusie wil ik zeggen dat volg Linux blog pagina’s, volg hun sociale media. Ken thema’s en icon packs en wil altijd iets nieuws en creatiefs doen. Heb een gelukkige reis naar het wonderland. Bedankt voor het lezen!