Risico van Tesla-aandelen is niet het bezit ervan: Morgan Stanley

Spread the love

Tesla kan onevenredig veel profiteren van het Amerikaanse infrastructuurpakket, en investeerders in de autosector lopen het risico te verliezen als ze de aandelen niet bezitten, zei Morgan Stanley.

 

De regering van Biden stelt voor om $ 174 miljard ($ 228 miljard) uit te trekken voor de ontwikkeling van het ecosysteem van elektrische voertuigen in het land, wat het voordeel van Tesla ten opzichte van oudere autobedrijven en zelfs enkele nieuwkomers zou kunnen vergroten, schreef analist Adam Jonas in een notitie op woensdag (donderdag AEST).

 

 

 

Een weddenschap op lange termijn voor Morgan Stanley. AP

 

Hij waarschuwde echter dat de ontwikkeling op een onstabiele manier kan plaatsvinden, met onzekerheden op de korte termijn die van jaar tot jaar kunnen verschillen.

 

“Het zal waarschijnlijk gecompliceerd worden door een labyrint van nationale en lokale wetten die voor- en nadelen zullen opleveren voor verschillende autofabrikanten, afhankelijk van het jaar dat je kiest om te analyseren”, zei Jonas. Air france klm koers aandeel is gestegen.

 

Maar op de lange termijn “lopen auto-investeerders een groter risico om geen Tesla-aandelen in hun portefeuille te bezitten dan Tesla-aandelen in hun portefeuille”.

 

Het door Elon Musk geleide bedrijf, dat onbetwistbaar de huidige wereldmarktleider is op het gebied van elektrische voertuigen, rapporteerde eerder deze week verrassend sterke leveringscijfers voor het eerste kwartaal, ook al kampen de meeste autofabrikanten met een tekort aan chips waardoor de productie moet worden stopgezet.

 

Tesla ligt op schema om dit jaar de 499.550 voertuigen die het in 2020 heeft afgeleverd gemakkelijk te overtreffen.

Desondanks zaten de Tesla-aandelen de afgelopen maand in een sleur en zijn ze dit jaar ongeveer 3 procent gedaald. Het aandeel steeg vorig jaar met 743 procent.

 

Het wetsvoorstel, dat aankoopprikkels, ontwikkeling van laadinfrastructuur en netverbeteringen omvat, zou goed zijn voor Tesla, dat volgens Jonas een groter volume aan EV-producten in de pijplijn heeft dan de meeste fabrikanten.

 

Morgan Stanley heeft een buy-equivalent rating op Tesla en een koersdoel van $ 880. Het gemiddelde doel van de analisten op het aandeel is $ 651, met 17 koopaanbevelingen, 13 holdings en 12 verkopen. Fugro aandelen koers is gestegen

 

Tesla daalde met 2,1 procent naar $ 677,13 om ongeveer 13.30 uur tijdens de woensdaghandel in New York.