Volgens velen is Linux een veel beter besturingssysteem dan Windows op dit moment!

Spread the love

Hé jongens! Haal je wenkbrauwen niet op en wees niet bang door het woord Linux te horen. Het is zo gebruiksvriendelijk als Windows. Kijk maar eens naar de artikelen hieronder en alle mythes over Linux in je hoofd zullen verdwijnen.

Inleiding tot Linux:

Het is een gratis besturingssysteem dat je kunt downloaden, maar je moet wel een klein beetje betalen om het per post te bestellen of om het van een bedrijf te kopen. Linux is ongeveer 11 jaar geleden ontstaan – het is ontwikkeld door Linux Tornados uit Finland samen met een groep programmeurs van de open source software beweging.

  • Linux groeit gestaag, jaar na jaar. Met een gepassioneerde community die het ondersteunt, met grote bedrijven als ibm en hp die er hun steun aan toezeggen, is het geen wonder dat Linux – het wonderbesturingssysteem voor servers uit het verleden – ook de desktops van vandaag heeft gehaald.
  • Linux is gebaseerd op het commerciële OS, UNIX. Alle besturingssystemen proberen zich te verpakken in command line management van systemen. Systeembeheerders van bedrijven gebruiken de hele tijd commandoregels als hun levenslijn, maar het is niet echt bedoeld voor vaste gebruikers.

Tips voor thuisgebruikers:

Als je je comfortabel wilt voelen met Linux, hoef je geen windows los te laten. Laat Linux installeren op een aparte partitie en je kunt schakelen tussen Windows en Linux. Voor nieuwe gebruikers die geen computerachtergrond hebben duurt het leren van Windows of Linux beide even lang en zit.

  • Er wordt gesuggereerd dat nieuwe PC kopers beide besturingssystemen geïnstalleerd moeten krijgen en ze gelijkelijk moeten gebruiken. Als je Linux krijgt voor meer dan 2-3 PC’s, kun je ook training en ondersteuning krijgen op een kleine gratis, als je ervoor kiest om het te hebben. Anders is het de Linux gemeenschap op het net om je te redden.
  • Je hoeft geen geweldige computergebruiker te zijn om met Linux te werken. Er zijn Desktop omgevingen die je laten werken in Linux zoals je werkt in Windows. Zoals je met windows werkt, is dat ook het geval met Linux.

Linux handen in dalende PC prijzen.

PC prijzen zijn al op weg naar beneden. En u krijgt meer keuze met besturingssystemen en applicaties. Van een OS waar alleen computerprofessionals over gehoord hadden, heeft Linux in korte tijd de overstap gemaakt naar het lucratieve en spraakmakende thuis-pc-segment.

De PC’s bundelen het besturingssysteem. Omdat Linux een vrij open source-besturingssysteem is, betekent dit dat de code die draait open is voor iedereen om te zien, te werken, aan te passen en er eigen innovatieve toepassingen voor te ontwikkelen. Maar dit is niets vergeleken met het geld dat mensen uitgeven aan besturingssystemen zoals Windows. En een bedrijf bundelt Linux en de daarop gebaseerde applicaties met een computer, wat nogal wat kost voor de pc. Op dit moment zijn er enkele merkpc’s met Linux beschikbaar voor Rs: 25000/- en verder.

Linux is beter dan andere OS

Linux gebruikers zullen niet eens een oogje dichtknijpen voordat ze zeggen dat de nadruk komt te liggen op een diepe afkeer van Microsoft’s praktijk van het veranderen van de aarde voor software. Maar veel ervan komt voort uit het feit dat ze bereid zijn te zweren dat Linux stabieler is. Volgens een recent onderzoek gebruiken webhosts Linux gebaseerde servers voor hosting doeleinden.