Waarom heeft Linux het uiteindelijk nooit kunnen winnen van Windows? Een aantal simpele redenen!

Spread the love

Linux- en Windows-gebruikers zijn het nooit echt eens geworden over welk besturingssysteem het beste is. De vraag is, wat is het betere besturingssysteem? Naar mijn mening kan ik niet zeggen dat Linux beter is dan Windows of vice versa, alles wat ik weet is dat de twee kunnen samenwerken, en bovendien draaien sommige gigantische telecommunicatiebedrijven en multinationale organisaties over de hele wereld op Linux, en een aantal smartphones draaien ook op Linux.

  • Voordat ik begin met de verschillen tussen Linux en Windows, wil ik zeggen dat ik, nadat ik tot nu toe Ubuntu Linux heb gebruikt sinds de oprichting ervan eind 2004, en daarvoor Suse heb gebruikt, dat later Opensuse is geworden, zeker verschillen in Windows en Linux-besturingssystemen heb opgemerkt. Dit wil niet zeggen dat de ene beter is dan de andere; het is alleen maar om te zeggen dat ze fundamenteel verschillend zijn.
  • De meeste eindgebruikers, die het ene of het andere besturingssysteem van één kant bekijken, begrijpen de verschillen tussen deze twee besturingssystemen niet helemaal.

Dus heb ik besloten, waarom niet een tiental primaire verschillen tussen Linux en Windows op te sommen.

1. Grafische gebruikersinterface (GUI)

Zowel Linux als Windows bieden grafische interfaces. De grafische interfaces van Windows zijn in de loop der tijd veranderd, maar de eerste versie van Windows die eindgebruikers de keuze gaf om de interface te veranderen was Windows XP, terwijl Linux die voorziening altijd heeft gehad. Een ander punt om op te merken is dat Linux in zowel grafische als niet-grafische modus kan draaien, in tegenstelling tot Windows dat gewoon in grafische modus draait.

2.Running van CD

Een ding dat Linux niet kan doen, is het draaien van een CD, die live-CD wordt genoemd. Om Windows te kunnen draaien, moet het eerst op de harde schijf worden geïnstalleerd, wat gedeeltelijk waar is bij sommige Linux-distributies. Een goed voorbeeld van een Linux-distributie(s) die volledig als een Live-CD kan draaien is Ubuntu en Opensuse, plus vele andere Linux-distributies die er zijn.

3.Virussen

Linux heeft technisch gezien geen virussen in vergelijking met Windows.

4. Technische superioriteit

In dit gebied Linux regels, de intensiteit van de zware werklast (en) aan het beheer op afstand, om de veiligheid te virtualiseren om maar een paar van de multitasking gebieden te noemen Linux heerst. Dit is de reden waarom grote bedrijven Linux op hun servers draaien.

5. Stabiliteit van het systeem

Bij het uitvoeren van missiekritisch werk moet ook het gebruikte besturingssysteem op peil zijn, en hier komt Linux weer in beeld. Linux OS’s bieden stabiliteit en robuustheid.

6. Systeem crashen

Windows heeft de neiging om vaker te crashen dan Linux, punt.

7. Kosten

De aanschaf van Linux is minder kostbaar in vergelijking met Windows. Zodra een Linux CD is gekocht kan deze worden gebruikt om te installeren op zoveel computers als men wenst, in tegenstelling tot Windows CD’s die beperkingen hebben op het aantal te installeren computers.