Wat Zijn De Grootste Factoren In Het Hebben Van Een Trage Internet Verbinding? Een Aantal Must Knows!

Spread the love

Ten eerste, als de routerinstellingen onjuist zijn, wordt de snelheid van het internet beïnvloed. Zorg er daarom voor dat de instellingen voldoen aan de instructies van de fabrikant en de aanbevelingen van uw serviceprovider. Ten tweede kan een gebrek aan internetprestaties ook leiden tot signaalstoring. Uit onderzoek van internetvergelijken.org blijkt ook dat veel gevallen van traag internet komen door signaalstoringen

  • Zo kunnen bijvoorbeeld apparaten en draadloze netwerken in de buurt invloed hebben op uw internetsnelheden. Hier moet u ervoor zorgen dat de router in de juiste positie staat en dat uw apparaat zo dicht mogelijk bij de router staat. Een ander belangrijk punt is dat je apparaat niet kwetsbaar is voor kwaadaardige softwareprogramma’s, die zonder jou verkeer kunnen genereren.

Het kan zijn dat bepaalde software je internet een stuk trager maakt

Bovendien draaien sommige softwaretoepassingen om netwerkbronnen te gebruiken en het internet te vertragen. Controleer daarom, wanneer u zich op een traag netwerk bevindt, of er programma’s op de achtergrond draaien. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw router, modem en kabel goed werken.

  • Enkele kleine technische fouten in netwerkapparaten kunnen soms invloed hebben op de snelheid van het internet, maar het kan ook zijn dat er een verbinding is. Sommige antivirusprogramma’s onderbreken de internetverbindingen met ingebouwde beveiliging. Controleer de beveiligingsconfiguratie en schakel de instelling in/uit om te zien of een bepaalde instelling inconsistente verbindingen veroorzaakt. Voer ten slotte af en toe een snelheidstest uit om de kwaliteit van uw internetverbinding te controleren.

Als de snelheid van je internet gewoon goed is, kan het ook aan je PC liggen

De snelheid van het internet is goed, maar als uw computer traag is, kan het probleem verband houden met uw computer. Aan de andere kant, als het resultaat van uw internettest onder de verwachte snelheid ligt, moet u dit probleem met uw serviceprovider bespreken. In sommige gevallen kan de netwerkconfiguratie van de ISP worden gewijzigd, waardoor uw internetsnelheid onbedoeld wordt vertraagd. In sommige andere gevallen kunnen ISP’s opzettelijk filters installeren op netwerken die de prestaties van uw netwerk beïnvloeden.

  • Het bovenstaande is niet de volledige lijst van de oorzaken of oorzaken die uw internetsnelheid kunnen beïnvloeden. Zorg er ook voor dat u de beste draadloze apparaten gebruikt om optimaal te profiteren van het signaal.

Stel het probleem samen met meerdere websites en apparaten

Als uw snelheidstest bevestigt dat uw internet langzaam is, moet u proberen verbinding te maken met veel websites in uw huis en meerdere apparaten gebruiken als u een langzame verbinding heeft. Als de luiaard gewoon met een website is, is het waarschijnlijk een probleem met de website – niet met uw internet. U kunt er niets aan doen, tenzij de mensen op de website wachten om het op te lossen.

  • U kunt het oplossen door te helpen het probleem te minimaliseren waar het zich ook voordoet. Gebeurt luiheid op een computer of op al uw apparaten? Als het maar een computer is, weet u waarschijnlijk de oplossing. Nu moet u uw computer opnieuw opstarten of de malware scannen met uw favoriete antivirus om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Als er een vertraging optreedt op meerdere apparaten – bijvoorbeeld meerdere computers of uw computer en uw telefoon – dan is dit zeker een netwerkprobleem en moet u naar uw router gaan.