Welke boekhouder kun je het beste kiezen en welke stappen moet je doorlopen als je er eentje in dienst neemt

Spread the love

Je hebt de beslissing genomen om een boekhouder in te huren. Gefeliciteerd, want nu heb je meer tijd om je te concentreren op het maken van meer geld in je bedrijf. Dus laten we ervoor zorgen dat u uw geld waard bent! Hier zijn 7 dingen die je moet doen als je met een boekhouder gaat werken.

1.Deel uw visie, en zorg samen met de boekhouder voor een goede organisatie

Vertel je boekhouder waarom je in zaken bent gegaan. Vertel hem/haar over uw product of dienst. Vertel hem/haar wat u denkt dat uw bedrijf scheidt van de rest van het pakket. Deel met hem/haar je 5 jaar durende visie, zoals hoeveel geld je wilt verdienen in je bedrijf en je plan om nieuwe producten/diensten te introduceren.

Hoe meer uw boekhouder uw visie begrijpt, hoe meer hij/zij zich een lid van uw team zal voelen. Dat betekent dat uw boekhouder een extra stap zal zetten om u te helpen en het leven voor u gemakkelijker te maken. Uiteraard heb je veel keuze in de markt, zo is een boekhouder uit Breda zo gevonden, en als je meer in het noorden woont kun je bijvoorbeeld een Rotterdam boekhouder kiezen.

2. Neem contact op met de boekhouder voor de juiste tarieven

Uw boekhouder moet weten hoe u in het verleden met uw boeken bent omgegaan. Denk na over je antwoorden op deze vragen en bespreek je antwoorden met je boekhouder:

  • Heb je ooit je zakelijke of persoonlijke uitgaven bijgehouden? Of maakt de gedachte om dat te doen u misselijk?
  • Als je je inkomsten en uitgaven hebt bijgehouden, hoe vaak volg je die dan?
  • Overrompelt het omgaan met uw geld u? Is het moeilijk geweest om met geld om te gaan in het verleden?
  • Ben je een details persoon? Of wilt u gewoon het eindresultaat weten?

3. Vertel uw boekhouder hoe u wilt dat uw financiële informatie aan u wordt uitgelegd.

Laten we aannemen dat het nu tijd is om uw winst- en verliesrekening voor het kwartaal door te nemen. Wilt u het rapport naar u laten mailen? Wilt u het in een excellente spreadsheet? Wilt u niet naar alle cijfers kijken en wilt u alleen het eindresultaat? Wilt u dat uw boekhouder naar uw kantoor komt en met u praat over hoe het met uw bedrijf gaat?

Bepaal ook het punt waarop al deze financiële informatie te overweldigend wordt. Met andere woorden, u moet uw boekhouder vertellen hoeveel informatie u wilt en hoe u wilt communiceren.