Welke dingen moet je goed in de gaten houden als je op zoek bent naar een broker?

Spread the love

Voor degenen die net beginnen in de handel, moet u weten dat effectenmakelaars niet de enige soort makelaars in de buurt zijn. In feite zijn er verschillende soorten brokers waar u diensten van kunt huren, afhankelijk van uw behoeften.

Er zijn twee belangrijke soorten brokers:

Het wordt aanbevolen dat beginners in de handel de diensten van een full service makelaar aanschaffen. Zoals de titel al aangeeft, bieden full service makelaars diensten aan op het gebied van kopen en verkopen en geven ze volledig advies over alles wat met de handel te maken heeft. Dit kan onder andere pensioenplanning en/of advies over hoe om te gaan met uw belastingen. Full service brokers bieden uitgebreid onderzoek en professioneel advies over hoe u het beste kunt omgaan met uw account management vraagstukken.

  • Dit is een van de beste voordelen van de full-service broker, vooral voor een beginner, omdat de handel vereist veel onderzoek en informatie om te komen tot de verstandigste beslissing in de behandeling van activa – dat is, de meeste winst te krijgen en te voorkomen dat de grootste verliezen. Full service makelaars beslissen echter niet voor handelaren. Ze geven gewoon presentaties van hun onderzoek en werken het beste uit de beslissing van de handelaar.
  • Men moet ook rekening houden met het feit dat de tarieven voor een full service makelaar hoog kunnen zijn. Maar voor een beginner kan het de moeite waard zijn om een adviseur te hebben en de kneepjes van het vak te leren.

Brokers die korting geven

Korting makelaars worden aanbevolen voor professionele handelaren, omdat dit soort makelaars alleen koop- en verkooporders uitvoert. In tegenstelling tot full service brokers, bieden discount brokers geen onderzoek en account management advies. Een belegger moet al het onderzoek doen om beslissingen te kunnen nemen over zijn of haar persoonlijke rekening. Ze worden de discount brokers genoemd omdat handelaren veel minder betalen. Dit is goed nieuws voor beginners die een klein kapitaal hebben op beleggingen, hoewel het risicovoller zal zijn in de besluitvorming.

Er zijn brokers die aan specifieke behoeften kunnen voldoen:

Online Brokers

Handelaren zouden alleen via het internet of via de telefoon met online makelaars te maken krijgen. De handelsplatformen worden door de makelaar en de belegger online gedeeld. Koop- en verkooporders kunnen in een handomdraai naar de makelaar worden overgezet. Een online makelaar wordt aanbevolen voor beleggers die veel reizen en niet veel tijd hebben om een live makelaar te ontmoeten.

Een broker voor futures

Een termijnmakelaar helpt speculeren over de koersontwikkeling van een grondstof in de toekomst. Bij de keuze van een termijnmakelaar moet men dus zeker zijn van de onderzoeksmogelijkheden van de makelaar. Aangezien de handel in futures sterk afhankelijk is van de nauwkeurigheid van een speculatie om een geavanceerde beslissing te kunnen nemen, is grondig onderzoek nodig.